Cum să-ti imbraci copilul in sezonul de iarna

E iarna si, ca parinti, suntem preocupati de confortul termic al micutilor nostri. Stim ca purtarea hainelor potrivite poate face o diferență uriașă în modul în care copiii experimentează și se distreaza afara, “la joaca”.

Incercam, in articolul de azi, sa ne referim la îmbrăcămintea “in straturi”  pentru jocul tipic în aer liber din zilele de iarnă reci, umede și înzăpezite. Activitățile alpine necesită considerații care depășesc cadrul postarii de fata.

Nu trebuie să cheltuiți o grămadă de bani pentru a cumpara hainele de foarte buna calitate pentru micutii vostri. Mydressing va ofera o gama variata de haine second hand copii pentru sezonul rece.

Straturi de imbracaminte

Stratificării de îmbrăcăminte îi mai putem spune și principiu de ceapă, se bazează pe caracteristicile diferite ale diferitelor tesaturi și pune accent pe combinarea lor corectă. Fiecare strat are o caracteristică specifică și distinctă, iar dacă se omite sau înlocuiește cu alt material nepotrivit, sistemul complet de stratificare este lipsit de sens și nu va funcționa.

Cele trei straturi prezentate mai jos vor funcționa bine pentru a vă proteja copilul de frig. Grosimea hainelor și numărul de straturi sunt determinate de tipul de activitate.

1.  Stratul de bază: gestionați umiditatea

Primul strat va fi o bluza din lana merinos sau polyester. Acest strat are în vedere umiditatea, controlul transpirației și menținerea acesteia departe de piele. Dacă transpirați, procesul de evaporare a umezelii vă răcește. Fără stratul de bază corect, puteți să vă răcoriți repede, făra posibilitatea de a va încălzi.

Evitați bumbacul deoarece absoarbe transpirația și se lipeste de piele. În schimb, există multe fibre sintetice utile, cum ar fi polipropilena, poliesterul sau capilena. Lana merinos este o tesatura naturala excelenta, foarte fina, nu inteapa si se intretine usor.

– Evitati hainele stramte. Acestea inhiba circulatia, astfel incat corpul nu se va incalzi la fel de eficient.

 

 

 

2. Stratul de mijloc: izolați

Acest strat se referă la căldură, izolarea și captarea căldurii aproape de corp.

–  Puloverele de lana sunt alegeri grozave.

– Bluza din fleece (polar) este deosebit de plăcută pentru stratul intermediar, deoarece este un material care respira, este moale si elastic.

3.  Stratul superior

Gândiți-vă la acest strat exterior ca la un scut împotriva vântului, a ploii și a zăpezii.

– Jacheta și pantalonii ar trebui să fie fabricate din tesaturi rezistente la vânt și ploaie, cum ar fi Gore-Tex sau Nylon (poliamida).

– Dacă utilizați un costum de zăpadă, veți avea în continuare nevoie de o  jachetă rezistentă la intemperii in partea de sus. Asigurați-vă că geaca nu este prea scurta.

– Nu cautati o geaca foarte groasa si ieftina, ci una de buna calitate, fabricata din materiale moderne. Materialele moderne sunt aproape la fel de bune izolatoare ca si puful, sunt subtiri si usoare. In plus, jachetele sintetice au rezistenta mai buna la umiditate, respira mai bine. Astfel, miscarile nu vor fi ingreunate de haine inutil voluminoase. 

Mydressing va ofera geci second hand copii, lightweight si calduroase, ale unor branduri norvegiene si daneze, calitate premium, precum: Skogstad, Norheim, Stormberg, Cubus etc. Recomandam aceste produse intrucat sunt gandite pentru tari in care clima nu e blanda, iar nivelul de trai ridicat obliga marcile respective la un standard inalt de calitate.

Protecția capului și a gâtului

Cei mai mulți dintre noi au auzit că aproximativ 50% din căldura corpului nostru este pierdută prin capul nostru (deși există afirmații că acest lucru este un mit), deci o caciula este esențială. Alegeti caciuli calduroase, ușoare și care acoperă urechile

Materialul nostru preferat pentru caciuli este lana merinos. Dar si țesăturile precum alpaca, acryl sau fleece, isi fac treaba foarte bine. Caciulile cu banda sub bărbie sunt mai sigure pentru copiii mici.

Un fular se poate transforma într-un pericol pentru copii, așa că iti recomandam un guler din lana merinos sau fleece. Poti alege si o cagula din polar sau lana. Ai grija sa alegi masura potrivita. Daca este prea larga, va avea urechile expuse la frig.

Mâinile au nevoie de protectie

Manusile sunt esentiale pentru copiii mai mici. Alegeti modele cu banda de strangere la încheietura incheietura mâinii și manșetele alungite. Materialele impermeabila, cu izolatie PrimaLoft sau Thinsulate sunt alegeri excelente.

Șosete și cizme de zăpadă

Cea mai bună armă împotriva picioarelor reci și degetelor picioarelor este să le păstrați uscate.

Este posibil să aveți o mulțime de șosete de bumbac, dar să rezistați tentatiei  de a le folosi, deoarece acestea au nu izoleaza termic și absorb și mențin umezeala. Sosetele de lana, fleece sau alte tesaturi sintetice vor face o treaba mai buna.

Două perechi de șosete pot părea o idee buna, dar pot întrerupe circulația. Cea mai buna alegere este o pereche facuta pentru vreme rece.

Asigurați-vă că cizmele sunt izolate, au tălpi de cauciuc și sunt rezistente la intemperii.

 

Ne-ar plăcea să auzim ce faceți voi pentru a vă menține copiii protejati și fericiți în zăpadă!

 

adminCum să-ti imbraci copilul in sezonul de iarna

Lasă un răspuns